امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بکرزایی
#1
سلام.تو قسمت بکرزایی نوشته یکی از فرضیات دانشمندان برا توضیح این پدیده ترشح انواعی از هورمون ها بوده که باعث تقسیم تخمک میشه!مگه تخمک میتونه تقسیم بشه؟Exclamation
مگه یکی از ویژگی های گامتها این نیست که نمیتونن تقسیم بشن؟!
ایمان ، امید را بارور می کند...
امید ،‌ آرزو را به گل می نشاند...
باورکن! امید به آرزویت می رساند..
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
سلام..
واسه همیشه پرونده بکرزایی رو ببندیم خلاص شیم!!!
عاخه این چه طرز تالیفه کتابه آغا؟!!!!!!!!
اول میگن که:""فرزندان حاصل از بکر زایی کاملا شبیه مادرند""
در پاراگراف دوم در همان صفحه در مثالی راجع به بکر زایی در مار دو فرضیه در این مورد مطرح شده که هر دو نظریه با توجه به مطلبی که در بالا آورده شده است ناسازگاری دارد!!!!!!!
1.مار مادر بجای کروموزوم های پدری از روی کرومزوم های خود یک نسخه میسازد وبه این طریق تخمک های خود را بارور می کند(خود باروری)!
توضیح:این فرضیه باعبارت بالا ناسازگار است زیرا اگر ماربین سلول تخمک خود و سلول اسپرم ساخت خود لقاح انجام دهد فرزندان کاملا شبیه مادر نمی شوند زیرا آرایش کرومزوم ها متفاوت با آرایش کرومزوم های مادر خواهد بود.

2-بعضی پیام ها که برای ما ناشناخته اند سبب شوند تا تخمک تقسیم شود
توضیح:تخمک فقط نیمی از کرومزوم های مادر را دارد بنا بر این فرزند لزوما مانند مادر خود نمی شود.

ادامه دارد...!!!

مطالب زیر مطالب من نیست..
توضیح سوال شما خارج سطح کتاب و کنکوره...
واسه همین مطالب زیر رو مستقیما از یه سایت کپی کردم که جواب سوال شما داخل اونه:
به موجب تعریف ، بکر زائی (Parthenogenesis )عبارتست از تولید مثل جاندار ماده بی دخالت جفت نر ( بی دخالت گامت نر ) ، که برحسب حالت و مورد ، خود چند نوع دارد .

در نوعی از بکر زائی ، از رویش تخمک لقاح نیافته ، جادندار نر هاپلوئید ایجاد می شود ، این نوع بکر زائی را ، نر زائی ( Arrhenotoky) نامیده اند ؛ که بکر زائی زنبور عسل ملکه و موارد مشابه ، از این نوع است .

در بکر زائی هاپلوئیدی ( از نوع نر زائی زنبور عسل ملکه ) ، هر گاه ذخیره اسپرم ملکه تمام شود ، آنچه که از مجرای تولید مثلی ملکه خارج می شود تخم نیست ، بلکه تخمک هاپلوئید است .

تخمک ، نوعا قادر به رویش نیست مگر در حضور گامت نر – که ترکیب شیمیائی سیتوپلاسم را برای تکمیل میوز 2 و ادغام هسته های نر و ماده و تقسیمات رویشی زیگوت فراهم کند – و تخمک اخیر فاقد این شرایط است و منطقاً نمی تواند رویش کند.

ظاهراً ، ملکه برای تحریک تخمک هاپلوئید به رویش ، آن را نیش می زند و گویا ً ترکیب تزریقی اثری مشابه اثر اسپرم در فعال سازی تخمک برای رویش را برتخمک اعمال می کند ، و موجب رویش تخمک هاپلوئید می گردد.

حاصل رویش گامت ماده مذکور، زنبور نر هاپلوئید است که ، هم زیستاست و هم زایا .

نر است ، چون در سیستم تعریف جنسیت زنبور عسل ( و سایر نازک بالان ) تعداد و نوع کروموزوم جنسی دخیل نیست ، بلکه کاریوتیپ سلول – جنسیت را تعریف می کند ؛ و در این سیستم ، حشره محصول رویش زیگوت دیپلوئید ، ماده است ( که به اعتبار رژیم تغذیه و اثر عوامل محیطی ، ملکه یا ماده کارگر خواهد شد ) و حشره محصول رویش گامت هاپلوئید ، نر خواهد بود.

زیستاست ، مشابه گامتوفیت هاپلوئید ، که محصول رویش اسپور هاپلوئید است .

زایاست ، باز مشابه گامتوفیت هاپلوئید ، که با تقسیم میتوز گامتوژنز می کند.

اینکه درکتاب درسی ظاهراً مطلبی مغایر با واقعیت موصوف درج شده ، مشابه سایر اشتباهات آن کتاب ، جزء خطاهای جبلی تألیف است و انتظار تألیف بی اشتباه انتظاری غیر منطقی می باشد ؛ و هیچ کتابی بی غلط نتواند بود ؛

در مارها بکر زایی در نوع های محدودی انجام میشه.....
این نوع فقط دومین گویچه قطبی میتونه نقش اسپرم رو بازی کنه و با تخمک اصلی لقاح انجام بده
خب پس اگه مادرAaباشه تخمک مثلاAهست و گویچه قطبی هم حتماa است و وقتی با هم لقاح کنن میشه همون Aa
ولی این جمله که مادر از روی کروموزوم های خودش یه نسخه میسازه یکم سنگینه برای دانش آموزی که هیچ اطلاعاتی به جر مطالب کتاب در اختیارش نمیذارن و یکم گیج کنندست!!!
اینم اضافه کنم که بکر زایی در مارها هم با بکر زایی در جانوران دیگه تفاوت هایی داره که همین امر باعث ایجاد شبهه در افرادی میشه که اونو با بکر زایی های دیگه مقایسه میکنن!
آدمی نمی تواند دست به گزينش خردمندانه بزند،مگر اینکه جرأت داشته باشد در دمادم زندگی به ندای درونی خود گوش فرا دهد و خونسردانه بگوید:""نه،من چنین و چنان را دوست ندارم!."
"
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
سلام.ممنون....واقعا جواب کامل و به شدت جالبی بود!!!
ایمان ، امید را بارور می کند...
امید ،‌ آرزو را به گل می نشاند...
باورکن! امید به آرزویت می رساند..
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان