انجمن یزدان پرست

نسخه‌ی کامل: تتراد
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
کاریوتیپ انسان سالم چند تتراد داره؟
تتراد کلا یک جفت کروموزوم همتا و مضاعف هست که از طول در کنار هم قرار گرفته اند .
(محل تعامل هست . محل دادوستد احیانا)
آرایش چهارتایی .
تفاوت اصلی تقسیم میتوز با میوز .
درسیکل سلولی که شامل اینترفاز و تقسیم است تتراد در مرحله تقسیم شماره یک میوز صورت می گیرد .
پس تتراد یک آرایش دایمی نیست .
رویکرد تتراد مربوط به مرحله پروفاز میوز یک هست همانطور که همه می دونن قبل از این مرحله یعنی اینترفاز مواد وراثتی به شکل رشته های طویل به نام کروماتین هستند . پس در اینترفاز تتراد مشاهده نمی شود .
سلول های انسان با 2n=46 کروموزوم در هنگام تقسیم میوز I تشکیل 23 ساختمان تترادی می دهند و چون هر تتراد (به دلیل متفاوت بودن آلل های کروموزوم های هومولوگ) دو نوع گامت می تواند تولید کند بنابر این سلول های انسانی با 46 کروموزوم توان تولید گامت را دارد.پس تتراد تعداد کروموزوم ها تقسیم بر دو . به عبارت دیگه هر دو کروموزوم یک تتراد تشکیل می دهد به شرطی که سلول زاینده باشد یعنی تقسیم میوز یک را شروع کرده باشه
من این موضوعو واسه تمام سلول های انسان قبول ندارم(یعنی23تتراد).چونکه انسان شامل مرد زن میشه که مرد ها22جفت کروموزوم همتا دارند(کروموزوم های جنسی همتا نیستند)و در موقع میوز22تتراد تشکیل میدن،ولی زن ها 23جفت کروزوم همتا دارند که 23تتراد تشکیل میدن.چون همونطور که گفته بودیم تتراد ساختاری 2کروموزومی(4کروماتیدی) است که کروموزوم های آن هم همتاست.
خوبه به نکته خوبی اشاره کردین . ولی در حین تقسیم میوز برای ایجاد اسپرم کروموزوم های xوY از هم جدا می شوند و این عمل مشابه جدا شدن کروموزوم های همولوگ اتوزمی صورت می گیرد زیرا دو ناحیه مشابه در کروموزوم x و Y وجود دارد که از این طریق کروموزوم های جنسی حین تشکیل تتراد در کنار هم قرار می گیرند. این دو ناحیه در دو انتهای کروموزوم های جنسی قرار داشته که احتمال کراسینگ اور در این نواحی نیز وجود دارد . به این دو ناحیه نواحی اتوزومی کاذب گفته می شود. یعنی عملا تتراد تشکیل می دهند و امکان تبادل هم دارند . تو کنکور اگه سوال بشه دقیقا دایره سوال را می بندند که دانش آموز با مشکلی مواجه نشه . تتراد مثل اینه که کروموزوم ها دو به دو با هم تعامل دارند احیانا و x , y نیز شامل این تعامل می شوند .
یه نکته ای هست که فکر میکنم بد نباشه.اونم اینکه در زن ها تترادها قبل از بلوغ تشکیل میشن(در واقع هنگام جنینی)چون تو اون موقع تقسیم میوز رو شروع میکنن و در مرحله پروفاز1 متوقف میکنن ولی در آقایون قبل از بلوغ هیچ تترادی تشکیل نمیشه.میتونیم یه نتیجه بگیریم،چون تتراد ها در مرحله پروفاز1تشکیل میشن و در مرحله آنافاز1از بین میرن، میشه گفت که در زن ها تترادها قبل از بلوغ تشکیل و بعد بلوغ از بین میرن،ولی در آقایون تترادها بعد از بلوغ هم تشکیل میشن وهم از بین میرن.
سلام..
در زن ها در هر چرخه قاعدگی فقط تتراد های یه سلول جنسی پس از آنافاز از بین میره!!!!
بقیه سلول های جنسی همونطور ب حالت قبل متوقف شدن...درسته؟!!!!!